Nyheter


Föregående 10 Nästa 10
Bilder från Triathlon på Facebook | Tävlingsledninegnb 2017-08-10 (10:32)
Nu finns över 600 bilder från Björsäter Triathlon 2017 på Björsäters SK:s Facebook. Så gott som samtliga deltagare är med på bild. Titta och njut!


2017 års Björsäter Triathlon | Tävlingsledningen Björsäter Triathlon 2017-08-06 (10:23)
Så var då det 24:e Björsäter Triathlon genomfört.
Det var ganska tuffa förhållanden för de tävlande p.g.a.en kraftig vind som skapade jobbiga vågor vid simningen och en tuff motvind under cyklingen upp till vändpunkten i Värna. Vattnet var dock behagliga 21 gr. Förutom vinden så var vädergudarna på vår sida med grått tråkigt duggregn på morgonen och störtregn en timme efter avslutningen men under tävlingen soligt och torrt! Det blev med minsta möjliga marginal (1 pers) nytt deltagarrekord i soloklasserna,165 personer. Däremot ökade andelen damer markant från tidigare maxantal 40 till över 60! Segrarna tog bägge sina första inteckningar i vandringspokalen. I herrklassen Linus Pettersson, Peking Athletes, och i damklassen Ida Wånggren, Team LeWa Sport. Lagvinsten gick till Norrköping Triathlon som också passerade mållinjen först av alla på strax över 50 minuter.
Över femtio av deltagarna deltog också samtidigt i Östgötaklassikern Triathlon med Björsäter Triathlon som den andra deltävlingen. Den tredje och sista deltävlingen avgörs i Ekängen 26 augusti som hälsar alla välkomna då!
Tack alla deltagare, funktionärer och publik. Hoppas vi ses igen första lördagen i augusti nästa år!
Mer info och fullständiga resultat under fliken till vänster.
Se även: www.ostgotaklassikern.com


Triathlonresultat | Björsäters SK / Håkan 2017-08-05 (19:45)
Årets Triathlonresultat inlagda i fliken på vänster sida
Se Björsäters TriathlonInformation inför Triathlon i Björsäter | Tävlingsledningen 2017-08-04 (15:24)
145 föranmälda deltagare varav över 50 st i damklassen vilket är damrekord för oss! 21 grader i vattnet just nu. Vi har en uppmaning till alla deltagare: Om du kan, så parkera på parkeringen vid målområdet och cykla till starten (4 km). Då kan du också lägga skorna vid ditt startnummer. Startnummerlista finns uppsatt vid ingången till växlingsområdet f.o.m. ikväll. Anledningen är att ängen som vi har som parkering tyvärr gödslades för några dagar. Regnet gjorde att det värsta är borta så det går bra att parkera där men om man är känslig så kan det vara bra att veta. Den korta löpsträckan på ängen håller vi på att sanda.

Väkomna!


5 dagar kvar! | Leif Granström Tävlingsledare 2017-07-31 (19:52)
Nu är det bara 5 dagar kvar till Björsäter Triathlon. Kom in med anmälan innan torsdag kväll så är du med i utlottning av div. priser bl.a. ett presentkort på 1000 kr från Stadium! OBS! Föranmälan är riskfri, vi tar inget betalt om du inte dyker upp på lördag. Just nu har vi 102 föranmälda deltagare, betydligt fler än förra året vid samma tidpunkt.

Mer info finns under triathlonfliken till vänster.

Välkommen!


Bamsegympa i Björsäter | Malin Wikström 2017-07-27 (18:40)
Björsäters SK kommer i höst starta ”Bamsegympa” för barn mellan 3 och 6 år. Preliminärt kommer gympan hållas under 8 söndagsförmiddagar med start andra söndagen i september (10/9).

Bamsegympa är rolig, allsidig motorisk träning för de allra yngsta där de tillsammans med Bamse och hans vänner får prova på olika sätt att röra sig och använda både kropp och knopp! Att ha kul, i lek och rörelse tillsammans med kompisar, att krypa, åla, rulla och kanske uppleva lyckan i att göra sin första kullerbytta - det är Bamsegympa.

För att kunna planera verksamheten tar vi gärna emot (intresse)anmälningar redan nu, både för gymnasten och om någon förälder eller annan vuxen person kan tänka sig att vara hjälpledare. Ange barnets namn, födelsedatum och tröjstorlek samt kontaktuppgifter till dig som förälder/hjälpledare (mejladress och mobiltelefonnummer).

För att få delta i gymnastiken ska man vara medlem i BSK samt betala en aktivitetsavgift om 250 kr.

Mer detaljerad information om tider, bindande anmälan, inbetalningskort etc. kommer när vi satt ihop gruppen/grupperna.

För frågor och anmälan:
bskbarnochungdom@gmail.com

Besök även gärna bamsegympa.nu för mer information.


Årets Björsäter Triathlon närmar sig! | Tävlingsledningen Björsäter Triathlon 2017-07-17 (20:21)
Lördag 5 augusti är det dags för det 24:e Björsäter Triathlon. I dagsläget har vi 50% fler anmälningar än vi brukar ha så här långt innan tävlingsdagen. Var med du också oavsett om du är en "glad amatör" eller siktar på att ta hem vandringspokalen eller kanske rentav siktar på att bli mästare i Östgötaklassikern! Glöm inte heller bort lagstafetten, ett kul alternativ för kompisgänget, arbetskollegorna eller kanske familjen. Hoppas vi ses vid Byrumsbadet 5/8!


Succe för första loppet i Östgötaklassikern! | Tävlingsledningen Björsäter Triathlon 2017-07-02 (20:24)
Idag genomfördes Sturefors Triathlon, det första loppet av tre i Östgötaklassikern. Över 250 deltagare i dam- och herrklasserna, en formidabel succe! Nästa lopp i klassikern är Björsäter Triathlon och vi hoppas och tror på minst 200 anmälda vilket skulle innebära nytt deltagarrekord. All info (uppdaterad) finns i fliken "Björsäter Triathlon" till vänster. Kom ihåg att föranmälan är riskfri, vi tar inget betalt om du inte dyker upp på tävlingsdagen. Föranmälan innebär också att du är med i utlottning av priser, bl. a. en presentcheck på 1000 kr. Välkommen med anmälan!


Fira Midsommar i Björsäter! | BSK 2017-06-22 (16:34)
Välkommen till Björsäter på midsommarafton!

Traditionellt midsommarfirande med levande musik, lotterier, chokladhjul, luftgevärsskytte, straffsparkstävling, fiskdamm m.m. Servering med midsommarbakelse.
Program:
Start kl. 14
Ca kl. 15 klär vi midsommarstången
Ca kl. 16 börjar dansen

Plats: Sätervallen. Följ skyltning "Idrottsplats"


Byrumsbadet fräschas upp + Info om simskolan 2017 | Byrumsbadansvarig BSK 2017-05-25 (21:23)
Dasset har målats och fått renoverade dörrar. Målning av omklädningshytterna pågår. Snart är också en fräschare Byrumsbadskylt på plats.

Lite förhandsinfo om sommarens simskola: I år blir det simskola i två veckor, vecka 30 och 31! Glädjande är att det blir samma kompetenta simlärare (Elisabeth) som förra året. Mer info kommer.


Admin